Lastenleirit

20160608_110733

Ensi kesänä on taas luvassa monenlaisia leirejä. Päiväleireillä vietetään leirielämää päivät, mutta iltapäivällä lähdetään aina kotia kohti. Yöleireillä tunnelmoidaan luonnossa koko viikko. Eikä unohdeta ensileirejä, jotka tarjoavat hyvän mahdollisuuden totutella telttailuun ja leirielämään kahden vuorokauden mittaisilla ”minileireillä”.

Kesän 2018 päiväleirit
Kesän 2018 yöleirit

 

Bengtsårissa eli Benkussa leiripaikkamme on ihana Sofianlehto suojellussa tammimetsässä. Nuorisoasiainkeskuksen ylläpitämä leirisaari tarjoaa monipuolisia ja luonnonkauniita paikkoja niin seikkailuun kuin rauhalliseen tutkimiseen ja luonnon tarkkailuun. Ruokailusta vastaa kaupungin ylläpitämä keittiö.  Ruokailemme kahdesti päivässä päätalon ruokasalissa, aamupalat ja iltapalat nautimme omalla leirikatoksellamme. Majoitus leiripaikalla on Niger-teltoissa.

Espoon Kattilaniemen leirikeskus tarjoaa karun kauniit puitteet luontoleirille. Kalliorannat, kirkasvetinen Kattilajärvi ja ympäröivät metsät kutsuvat retkeilemään. Leireillä on oma kokki, joka loihtii maukkaat kasvisruuat. Majoitus tapahtuu Niger-teltoissa.

Päiväleireillä leiriläiset seikkailevat yhdeksästä neljään. Teemme retkiä lähiluontoon, etsimme lähimmät uimarannat ja hämmästelemme, kuinka monimuotoinen luonto meitä ympäröi – kaupungissakin. Huonon sään sattuessa puuhailemme sisätiloissa. Oma kokkimme valmistaa meille maukkaat kasvisruoat. Päiväleirejä pidetään Helsingissä Pauligin huvilalla, Espoossa Villa Elfvikissä retkipäiväleiri eri puolilla Vantaata.