Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Matelijailta Tieteiden talolla

21.1.2014 klo 17.00 - 20.00

Tule tutustumaan Suomen matelijoihin upeiden kuvien ja kiehtovien kertomusten kautta

Lunta on vielä maassa, kun ensimmäiset käärmeet ja liskot heräävät. Ilmojen lämmettyä kyy­koiraat painivat herrasmiesten lailla siitä, kuka pääsee sulhoksi monipäiväisiin häihin. Neuvokas rantakäärme on taitava kalastaja ja osaa uhattuna tekeytyä kuolleeksi. Piilottelevat kangaskäärmeet luovat nahkansa monta kertaa kesässä.

Muutoin rauhalliset sisiliskot näyttävät hurjan luontonsa keväisissä reviiritappeluissa, ja vaskitsan parittelu on vauhdikasta seurattavaa.

Esityksessä näet käärmeiden ja liskojen värimuotoja ja opit, ­miten naaraat ja koiraat erottaa toisistaan ja miten vaskitsa eroaa käärmeistä.

kangaskaarmeEsityksen pitäjät, Jarmo Latva ja Lisse Tarnanen, ovat kuvanneet kaikki Suomen matelijat upeaan valokuvanäyttelyyn, joka on kiertänyt jo 20 paikassa eri puolella Suomea. Projektinsa jatkoksi he julkaisivat viime kesänä Suomen käärmeet ja liskot -kirjan, joka on ainoa suomenkielinen teos aiheesta.

Teokseen ja hienoihin matelijakuviin voi tutustua esimerkiksi täältä: https://www.facebook.com/SuomenKaarmeetJaLiskot Kirjaa on saatavilla myös Matelijaillasta.

Tilaisuus on maksuton ja väliajalla järjestetään kahvitarjoilu. Jotta osaamme varata riittävästi tarjottavaa, voisi saapumisesta hihkaista etukäteen osoitteeseen marja.rintala@sll.fi. Tervetuloa!

rantakaarme

Tilaisuuden järjestää Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piiri yhdessä Luonto-Liiton Uudenmaan piirin kanssa. Tapahtuman Facebook-sivu: https://www.facebook.com/events/611782408881590/?fref=ts

sisilisko

(Kuvat: Lisse Tarnanen ja Jarmo Latva)

Tiedot

Päivämäärä:
21.1.2014
Aika:
17.00 - 20.00
Tapahtumaluokka:

Tapahtumapaikka

Tieteiden talo
Kirkkokatu 6
Helsinki,
+ Google Map