Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Matelijailtoja eri puolilla Uuttamaata

14.1.2014 klo 8.00 - 13.2.2014 klo 17.00

Tule tutustumaan Suomen matelijoihin upeiden kuvien ja kiehtovien kertomusten kautta

Lunta on vielä maassa, kun ensimmäiset käärmeet ja liskot heräävät. Ilmojen lämmettyä kyy­koiraat painivat herrasmiesten lailla siitä, kuka pääsee sulhoksi monipäiväisiin häihin. Neuvokas rantakäärme on taitava kalastaja ja osaa uhattuna tekeytyä kuolleeksi. Piilottelevat kangaskäärmeet luovat nahkansa monta kertaa kesässä.

Muutoin rauhalliset sisiliskot näyttävät hurjan luontonsa keväisissä reviiritappeluissa, ja vaskitsan parittelu on vauhdikasta seurattavaa.

Esityksessä näet käärmeiden ja liskojen värimuotoja ja opit, ­miten naaraat ja koiraat erottaa toisistaan ja miten vaskitsa eroaa käärmeistä.

kangaskaarmeEsityksen pitäjät, Jarmo Latva ja Lisse Tarnanen, ovat kuvanneet kaikki Suomen matelijat upeaan valokuvanäyttelyyn, joka on kiertänyt jo 20 paikassa eri puolella Suomea. Projektinsa jatkoksi he julkaisivat viime kesänä Suomen käärmeet ja liskot -kirjan, joka on ainoa suomenkielinen teos aiheesta.

Teokseen ja hienoihin matelijakuviin voi tutustua esimerkiksi täältä: https://www.facebook.com/SuomenKaarmeetJaLiskot Kirjaa on saatavilla myös Matelijailloista.

Illat Uudellamaalla

* Helsinki, Tieteiden talo (Kirkkokatu 6) 21.1. klo 17-20 Tapahtuma Facebookissa
* Vantaa, Vernissa (Tikkurilantie 36) 8.2. klo 14-17 Tapahtuma Facebookissa
* Lohja, Kirjaston Järnefelt-sali (Karstuntie 3)  13.2. klo 17.45-20

Matelijailta pidetään lisäksi Heinolan valtuustosalissa (Rauhankatu 3) 14.1. klo 17.30-20.

Tilaisuuksiin on vapaa pääsy ja niissä on mahdollisuuksien mukaan väliajalla kahvitarjoilu. Tervetuloa!

Jotta osaamme varata riittävästi tarjottavaa 21.1. Helsingissä järjestettävään matelijailtaan, olisi saapumisesta toivottavaa hihkaista etukäteen osoitteeseen marja.rintala@sll.fi. Uudenmaan tilaisuudet järjestää Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piiri yhdessä Luonto-Liiton Uudenmaan piirin kanssa.

rantakaarme

sisilisko

(Kuvat: Lisse Tarnanen ja Jarmo Latva)

Tiedot

Alkaa:
14.1.2014 klo 8.00
Loppuu:
13.2.2014 klo 17.00
Tapahtumaluokat:
,