Ennallistamisleiri Getskärin saarella

Kesän toinen ennallistamisleiri 8.-11.8.2024 Getskärin saarella Tammisaaren saaristossa.

Leirillä talkoillaan perinnemaisemien ennallistamiseksi. Avoimet perinnemaisemat ovat Suomen yksi uhanalaisimmista elinympäristöistä ja niiden pinta-alat ovat todella pieniä. Ne ovat samalla hyvin monimuotoisia ja niillä elää runsaasti uhanalaisia lajeja, jotka eivät menesty muilla elinympäristöillä.

Leiri on suunnattu etupäässä 18-28-vuotiaille nuorille, mutta vanhemmat ja nuoremmatkin pääsevät kyllä mukaan leirille. Mukaan mahtuu kuitenkin vain rajattu määrä osallistujia.

Sitova ILMOITTAUTUMINEN tällä lomakkeella 28.7. mennessä.

AIKA: 8.-11.8.2024, ks. tarkemmat ajat ohjelmasta alta.
PAIKKA: Getskär, Tammisaaren saaristo.
MAJOITUS: Omassa teltassa. (Telttoja pyritään myös lainaamaan tarvitseville)
RUOKAILU: Ruokailusta ilmoitetaan myöhemmin. Järjestetään joko itsenäisesti tai osittain Luontoliiton puolesta.

VÄLINEET (tarkempi lista lähetetään myöhemmin): Oma teltta + muut yöpymisvarusteet (jos sinulla ei ole, kysy mahdollisuudesta lainata!), kunnolliset olosuhteisiin sopivat retkeilyvaatteet, kerrastot, kunnolliset kengät + varakengät / saappaat, työhanskat (jos on omat, Luontoliitto tuo myös), uikkarit, pyyhe, hygieniavarusteet, otsalamppu, trangia, ruoat, välipalat, juomapullo.

MAKSUT: Leirimaksu riippuu ruokailun järjestämisestä. Leirimaksut ovat suunnilleen 20 € (jäsen) / 40 € (ei-jäsen). Luontoliiton jäsenille korvataan matkakulut. 

JÄSENYYS: Ennen kuin ilmoittaudut, voit liittyä Luontoliiton jäseneksi (29 €/vuosi) tästä linkistä: www.luontoliitto.fi/liity. Säästät saman tien matkakulut ja osallistumismaksuissa ja saat Luontoliiton jäsenedut!

TAUSTA: Getskär on Skärgårdsmiljöstiftelsen (SMS) omistama suojeltu upea luontoparatiisi. Luontoliitto on saanut SMS:ltä tärkeän tehtävän suojella saariston arvokkaita ja harvinaisia elinympäristöjä sekä niiden lajeja. Saariston elinympäristöt ovat koti huomattavalle osalle Suomen uhanalaisista lajeista. Suojelua tehdään ylläpitämällä sekä ennallistamalla kauniita ja monimuotoisia perinnemaisemia Getskärillä ja tulevaisuudessa mahdollisesti muillakin saarilla.

OHJELMA (aikatailut päivittyy)

TO 8.8.
– Yhteislähtö Tammisaaren juna-asemalta klo 13
– Veneellä Getskäriin Sommaröstrandista/Baggösta
– Saapuminen ja leiriytyminen Getskärille
– Tutustumista saareen ja talkootöiden ja työvälineiden läpikäyntiä

PE 9.8.
– Herätys ja aamupala
– Talkoilua n. 6h
– Retki Getskärin ympäri
– Lounas ja välipalat talkoilun ja retken lomassa
– Päivällinen talkoilun jälkeen
– Vapaamuotoista iltaohjelmaa & sauna

LA 10.8.
– Herätys ja aamupala
– Talkoilua n. 8h
– Retkilounas ja välipalat talkoilun lomassa
– Päivällinen talkoilun jälkeen
– Vapaamuotoista iltaohjelmaa & sauna

SU 11.8.
– Herätys ja aamupala
– Pakkaaminen aamupalan jälkeen
– Rantojen siivousta Muoviton meri -hengessä
– Retkilounas
– Lähtö Getskäriltä mantereelle ja yhteiskyyti Tammisaareen
– Saapuminen Tammisaaren rautatieasemalle viimeistään klo 18.00, jolloin ehdit 18.02 lähtevään junaan Karjaalle, josta vaihdot Helsingin ja Turun suuntiin.

-Ilmottautumislomakkeessa kysytään, jos sinun täytyy jatkoyhteyden tai muun syyn takia ehtiä Tammisaaresta jo 16.02 lähtevään junaan.

Leirillä noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita. Ilmoittautumalla leirille sitoudut noudattamaan niitä. Lue lisää turvallisemman tilan periaatteista täältä: https://luontoliitto.fi/turvallisemman-tilan-periaatteet/

Leirille voi ilmottautua myös, vaikka suomen kielen taitosi ei olisi hyvä, meille riittää halu oppia! Käännämme tarvittaessa englanniksi. / You are welcome to the camp even if your finnish skills aren’t perfect, we only require willingness to learn! When needed, we translate to english.

Lisätietoja ja talkoiden vetäjä:
Hanna Pöllänen
Itämeri- ja ilmastoryhmän hankekoordinaattori
hanna.pollanen@luontoliitto.fi
044 7572 903

Alkaa:

08.08.2024

Loppuu:

11.08.2024

Paikka:

Getskärin saari, Tammisaari

Tapahtuma