Ladataan Tapahtumat

Menneet Tapahtumat

Tapahtumat Search and Views Navigation

Tapahtuma Views Navigation

huhtikuu 2019

Pääsiäisretki Viroon 18.-22.4.2019 (Täynnä!)

18.4. klo 16.30 - 22.4. klo 21.00
Länsi-Viro Viro
100€

Lajimäärältään, fiilikseltään ja eksoottisuudeltaan kevään kovin retki tulee taas, eikä viihtyäkseen tarvitse olla edes lintuguru. Tällä kertaa kohteena on Länsi-Viron parhaat lintupaikat. Retkellä tarkkaillaan ahkerasti lintuja, mutta mukaan voi lähteä harrastustaustasta riippumatta. Mukaan mahtuu seitsemän nopeinta.

Lue lisää »

Liito-oravakartoitusretki

28.4. klo 10.00 - 13.00

Pk-seudun metsäryhmä järjestää liito-oravakartoitusretken Malminkartanoon. Tapaamme kello 10  Malminkartanonhuipulla (Naapuripellontie, Helsinki) ja lähdemme yhdessä koluamaan läheisiä metsäalueita tavitteena löytää merkkejä liito-oravista. Mukaan voi tulla, vaikkei aikaisempaa kokemusta kartoittamisesta olisi ja tämä on loistava tilaisuus tutustua metsäryhmän toimintaan :)! Ilmoittaudu mukaan:  metsaryhma.pkseutu@luontoliitto.fi

Lue lisää »

toukokuu 2019

Ploggingretki Keskuspuistoon 7.5.

7.5. klo 17.45
Metsäläntie 9, Helsinki, Metsäläntie 9
Helsinki,
+ Google Map

Kevään tulo innostaa retkeilemään, mutta lumien sulaminen paljastaa metsissä, pientareilla ja rannoilla surullisen paljon roskaa. Tule siis mukaan Lupin retkiryhmän ja Lupin nuorteniltojen yhteiselle ploggingretkelle, jossa mukavan retkeilyn lisäksi halutaan tehdä konkreettinen teko yhteisen ympäristömme hyväksi. Tapaamme tiistaina 7.5. klo 17.45 Maunulan majalla (Metsäläntie 9, Helsinki). Mukaan kannattaa ottaa ainakin muovipusseja roskille sekä työhanskat tai muut likaa kestävät käsineet. Ilmoita Idalle tulostasi: ida.korhonen@elisanet.fi

Lue lisää »

Ympäristöteemaiset retket 2019

13.5. klo 17.00
Myyrmäen juna-asema

Ympäristöteemaiset päiväretket ovat Lupin retkiryhmän noin 15-29-vuotiaille suunnattuja matalan kynnyksen retkiä, joilla mukana on retken teemaan perehtynyt asiantuntija. Retkiä järjestetään touko-elokuussa ja niillä pääsee tutustuaan niin metsiin, Itämereen kuin ilmakehäänkin, pohtimaan luonnon kantokyvyn rajoja ja ihmisen vaikutusta sekä toisaalta vain ihastelemaan kesäistä luontoa kaikessa moninaisuudessaan. Lisätietoja ja ilmoittautumiset: ida.korhonen-ät-elisanet.fi 13.5. Retki Myyrmäkeen teemalla metsien monimuotoisuus Ensimmäisellä nuorten ympäristöteemaisella päiväretkellä päästään tutustumaan metsiemme luontoarvoihin ja monimuotoisuuteen. Suomessa on 77 erilaista metsäluontotyyppiä, joissa elää yli 800 uhanalaista lajia. Tule oppimaan, miten metsätalous…

Lue lisää »

Järvenpään perheretkellä tutkitaan Tuusulanjärven luontoa ja rakennetaan leijoja

24.5. klo 14.30 - 17.00

Kartanon koulun luontokerholaiset kutsuvat kaikki mukaansa kevätretkelle! Tutustutaan Tuusulanjärven Rantapuiston luontoon. Mikäli tuuli on sopiva, rakennetaan yhdessä myös leijoja ja katsotaan, kuinka korkealle ne nousevat! Ota mukaasi myös naposteltavaa, sillä retkellä istahdamme piknikille nyyttikestien hengessä. Tavataan Rantapuistossa klo 14.30. Luontokerholaiset lähteävät matkaan Jennyn johdolla klo 14 Kartanon koulun pihasta. Retki on maksuton. Toivomme ennakkoilmoittautumisia, jotta tiedämme suunnilleen, paljonko osallistujia on tulossa; lup-lapset@luontoliitto.fi.

Lue lisää »

Benkun rakenteluviikonloppu (pakollinen Benkun leirien johtajille)

24.5. klo 17.00 - 26.5. klo 14.00

Tuttuun tapaan kasataan taas porukalla teltat valmiiksi kesän leirejä varten, katsotaan että paikat on kunnossa, vaihdetaan kuulumisia yms. Työn lisäksi viikonloppuun mahtuu tietysti huviakin. Iltaisin saunotaan, syödään hyvin ja rentoudutaan <3. Huom. rakenteluviikonloppu on Benkun leirien johtajille pakollinen, toki muutkin leirityypit ovat lämpimästi tervetulleita. Tarkempaa tietoa leirilistalta.

Lue lisää »

Olemme mukana Maailma Kylässä -festareilla

25.5. klo 10.00 - 26.5. klo 20.00

Viikonlopun menovinkkinä Maailma kylässä-festarit Kaisaniemenpuistossa ja rautatientorilla. Ilmaisten festareiden aihe on tänä vuonna Ilmastonmuutos ja tietysti mekin olemme mukana. Lauantai-iltana voi päästä kuuntelemaan tasokasta puhetaidetta Open mic-tilaisuudessa ja sunnuntaina on luvassa lapsille suunnattu satuseikkailu, jossa pääsee parantamaan maailmaa ja auttamaan koditonta papukaijaa sekä metsän sankaria Robin Hoodia. Tervetuloa!

Lue lisää »

Lähimetsäkahvila Meri-Rastilassa

30.5. klo 10.00 - 13.00

Nuotiolla. Kuva: Sonja Martikainen pk-seudun metsäryhmän lähimetsäkahvilaan helatorstaina 30.5. klo 10-13 Meri-Rastilan ulkoilualueelle. Kahvilassa pääset maistelemaan Suomen luonnon antimista valmistettuja herkkuja. Tarjolla mm. metsäsieni-villiyrttipizzaa, ja nokkospannukakkua lakkahillon kera. Kahvin sijasta juotavaksi saa pakuri- tai mesiangervoteetä. Herkuttelun lisäksi kahvilan tarkoitus on muistuttaa metsien tärkeydestä kaupunkilaisille ja nostaa esille uhattuja lähimetsiä pääkaupunkiseudulla. Ovathan kahvilan tarjoilut vain pieni osa kaikesta siitä hyvästä, jota metsät meille tuovat! Paikalla voit esimerkiksi jättää oman metsäviestisi tai muistosi kahvilan "seinälle", oppia lisää metsien suojelusta ja tutustua pk-seudun…

Lue lisää »

Lähimetsäkahvila Meri-Rastilassa 30.5.

30.5. klo 10.00 - 13.00
Ilmainen

Tervetuloa pääkaupunkiseudun metsäryhmän lähimetsäkahvilaan helatorstaina 30.5. klo 10-13 Meri-Rastilan ulkoilualueelle! Kahvilassa pääset maistelemaan Suomen luonnon antimista valmistettuja herkkuja, kuten pakuri- tai mesiangervoteetä, metsäsieni-villiyrittipizzaa ja jälkiruokana nokkospannukakkua lakkahillolla. Herkuttelun lisäksi kahvilan tarkoitus on muistuttaa metsien tärkeydestä kaupunkilaisille ja nostaa esille uhattuja lähimetsiä pääkaupunkiseudulla. Voit esimerkiksi jättää oman metsäviestisi tai muistosi kahvilan "seinälle", oppia lisää metsien suojelusta ja tutustua pk-seudun metsäryhmään. Kahvilan tuotoilla tuetaan Luonto-Liiton metsätoimintaa.

Lue lisää »

kesäkuu 2019

Perheretki: Vartiosaaren kutsu

8.6. klo 11.00 - 15.00

Hiiohoi! Astu laivaan! Suunnataan yhdessä venekyydillä Vartiosaareen. Retkellä seikkaillaan ympäri saarta, tutustutaan sen luontoon hauskojen ja jännittävien elämysharjoitusten kautta, viikinkitarinoiden innoittamana. Välillä kiivetään kalliolle nauttimaan eväitä. Tapaaminen Reposalmen laiturilla klo 11. Tämä maksuton retki tehdään yhdessä Kiertävä Luontokoulu Naakan sekä Kuntoutussäätiön kanssa. Se on osa luontokoulun Historia maisemassa -hanketta. Retken ohjaa ympäristökasvattaja Milla Tuormaa. Ilmoittaudu retkelle 6.6. mennessä milla.tuormaa@gmail.com.    

Lue lisää »
+ Vie tapahtumat