Esittely

Toimintaa lapsille, nuorille ja perheille

Luonto-Liiton Uudenmaan piiri, eli tuttavallisemmin LUP, on suurin Luonto-Liiton kahdeksasta piirijärjestöstä. Järjestämme luontoleirejä, retkiä ja kursseja, sekä pidämme lasten luontokerhoja ympäri pääkaupunkiseutua. Nuoret aktiivimme järjestävät myös muita luonto- ja ympäristöaiheisia tempauksia.

Lasten- ja nuortenleirimme ovat joka kesä suosittuja. Tarjolla on noin viikon pituisia telttaleirejä Bengtsårin saarella Hangossa sekä päiväleirejä Helsingissä. Lisäksi aluejärjestömme ENY ja VaLu järjestävät leirejä eri puolilla Etelä-Suomea. Vuodessa järjestetään parhaimmillaan 25 luontoleiriä, joista muutamat sijoittuvat myös syksyyn ja talveen.

leiri

Retkitoimintamme on ympärivuotista, aktiivista ja monipuolista. Järjestämme kaikenlaisia retkiä parin tunnin lähiluontoreissuista viikon mittaisiin erämaavaelluksiin. Joka vuosi suuntaamme jonnekin ulkomaillekin, kuten Viron parhaille lintupaikoille tai Venäjän Karjalan aarniometsiin. Suurin osa retkistämme on suunnattu nuorille (n. 15-29-vuotiaat), mutta mukaan mahtuu toimintaa myös koko perheelle.

luontokerhoKursseillamme opit esimerkiksi suunnittelemaan viikon rinkkavaelluksen ja tuntemaan lähialueen luontoa. Lastenohjauksesta kiinnostuneille järjestämme erilaisia ympäristökasvatuskursseja, eli mikäli esimerkiksi luontokerhon ohjaaminen kiinnostaa, me koulutamme tehtävään!

Luontokerhoissamme pääsee tutustumaan luonnon ihmeisiin tutun ohjaajan opastamana. Kerhot kokoontuvat tavallisesti kerran viikossa. Järjestämme myös muita lastentapahtumia, ja toivomme näihin aina avuksi uusia vapaaehtoisia.

Meillä on apunamme kolme erinomaista työntekijää, mutta viime kädessä kaikesta vastaavat nuoret itse. Nuoret pyörittävät toimintaa yhdistyksen hallituksessa, vetävät leirejä ja retkiä sekä pitävät luontokerhoja. Kerhon- ja leirinohjaajille maksetaan pieni palkkio, mutta muuten kyse on vapaaehtoistyöstä.

Missä muualla kuin järjestömaailmassa nuori saisi kokemusta esimerkiksi suuren yleisötapahtuman järjestämisestä, kokonaisen lastenleirin pyörittämisestä, markkinoinnista, vaelluksen vetämisestä, suurehkon budjetin ja talouden hallinnoinnista tai esihenkilöasemassa toimimisesta? Järjestötoimintaan kannattaa lähteä mukaan.

LUPin toiminta on avointa kaikille luonnosta ja ympäristöasioista kiinnostuneille nuorille, taito- ja tietotasosta sekä elämäntapavalinnoista riippumatta. Tervetuloa tutustumaan!