Luontoelämyksiä hyvässä seurassa, turvallisessa ympäristössä

Leirimme

Voit ilmoittautua kesän leireille näiden alle olevien leirisivujen kautta 15.2.2024 alkaen.
Lasten päiväleirit
Lasten yöleirit
Nuorten leirit
Perheleirit

Vinkki: kannattaa liittää lapsi tai nuori Luontoliiton jäseneksi ennen ilmoittautumista leirille. Näin säästät leirimaksuissa ja saat kaikki jäsenedut. Kun olet täyttänyt tämän ilmoittautumisen, voit ilmoittautua leirille jäsenhintaan. Samalla kaikki perhejäsenet voivat ilmoittautua leireille jäsenhintaan.

Leireillä tutustut luontoon monenlaisen tekemisen merkeissä. Luvassa on mm. retkeilyä, ympäristötaidetta, pelejä ja leikkejä sekä antoisia juttutuokioita. Iltaisin istumme usein yhdessä nuotion ääressä.

Leireillämme on aina vähintään kaksi täysi-ikäistä johtajaa ja aina yksi ohjaaja alkavaa viittä lasta kohden. Ohjaajat ja johtajat koulutetaan leirityöhön Luonto-Liiton omissa luontoleirikoulutuksissa.

Alta löydät lyhyet esittelyt leiripaikoistamme. Niiden lisäksi leirejä pidetään toisinaan muissakin upeissa paikoissa.

Bengtsårissa eli Benkussa leiripaikkamme on ihana Sofianlehto suojellussa tammimetsässä. Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskuksen ylläpitämä leirisaari tarjoaa luonnonkauniita paikkoja niin seikkailuun kuin rauhalliseen tutkimiseen ja luonnon tarkkailuun. Ruokailusta vastaa kaupungin keittiö. Majoitumme teltoissa, jotka ovat hieman irti maasta rakennepohjan päällä.

Espoossa Nuuksion kyljessä sijaitseva Kattilajärven leirikeskus eli Kattis tarjoaa ihanat puitteet luontoleirille. Kirkas Kattilajärvi ja ympäröivät kuusimetsät kutsuvat retkeilemään. Leirikokkimme loihtii maukkaat kasvisruuat. Majoitus teltoissa.

Luukin leirikeskus palaa ohjelmistoomme 2023 kesällä. Luukissa retkeilemme Luukinjärven rannoilla ja lähimetsissä ja yövymme täysin uudistetuissa sisätiloissa. Luukissa leireillä on aina oma kokki.

Päiväleireillä leiriläiset seikkailevat yhdeksästä neljään. Teemme retkiä lähiluontoon, etsimme lähimmät uimarannat ja hämmästelemme, kuinka monimuotoinen luonto meitä ympäröi – kaupungissakin. Huonon sään sattuessa puuhailemme sisätiloissa. Oma kokkimme valmistaa meille maukkaat kasvisruoat. Päiväleirit pidetään Espoossa Villa Elfvikissä ja uutena Espoon Simonkylässä.