Luontoelämyksiä hyvässä seurassa, turvallisessa ympäristössä

Leirimme

Voit ilmoittautua kesän leireille näiden alle olevien leirisivujen kautta.


Lasten päiväleirit
Lasten yöleirit
Nuorten leirit
Perheleirit

Leireillä tutustut luontoon monenlaisen tekemisen merkeissä. Luvassa on mm. retkeilyä, ympäristötaidetta, pelejä ja leikkejä sekä antoisia juttutuokioita. Iltaisin istumme usein yhdessä nuotion ääressä.

Leireillämme on aina vähintään kaksi täysi-ikäistä johtajaa ja aina yksi ohjaaja alkavaa viittä lasta kohden. Ohjaajat ja johtajat koulutetaan leirityöhön Luonto-Liiton omissa luontoleirikoulutuksissa.

Alta löydät lyhyet esittelyt leiripaikoistamme. Niiden lisäksi leirejä pidetään toisinaan muissakin upeissa paikoissa.

Bengtsårissa eli Benkussa leiripaikkamme on ihana Sofianlehto suojellussa tammimetsässä. Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskuksen ylläpitämä leirisaari tarjoaa monipuolisia ja luonnonkauniita paikkoja niin seikkailuun kuin rauhalliseen tutkimiseen ja luonnon tarkkailuun. Ruokailusta vastaa kaupungin keittiö. Ruokailemme kahdesti päivässä päätalon ruokasalissa, aamupalat ja iltapalat nautimme omalla leirikatoksellamme. Majoitumme Sofianlehdossa isoissa teltoissa, jotka ovat hieman irti maasta rakennepohjan päällä.

Espoossa Nuuksion kyljessä sijaitseva Kattilajärven leirikeskus eli Kattis tarjoaa ihanat puitteet luontoleirille. Kirkas Kattilajärvi ja ympäröivät kuusimetsät kutsuvat retkeilemään. Leirkokkimme loihtii maukkaat kasvisruuat. Majoitus teltoissa.

Päiväleireillä leiriläiset seikkailevat yhdeksästä neljään. Teemme retkiä lähiluontoon, etsimme lähimmät uimarannat ja hämmästelemme, kuinka monimuotoinen luonto meitä ympäröi – kaupungissakin. Huonon sään sattuessa puuhailemme sisätiloissa. Oma kokkimme valmistaa meille maukkaat kasvisruoat. Päiväleirit pidetään Helsingissä Pakilan nuorisotalolla ja Espoossa Villa Elfvikissä.