Usein kysyttyjä kysymyksiä LUPin luontokerhoista

Luontokerhot UKK

Mitä luontokerhoissa tehdään?  Kerhoissa tutustutaan luontoon ja vahvistetaan lapsen luontosuhdetta. Luvassa on retkeilyä lähiluonnossa, aistiharjoitteita ja tutkimuksia, ympäristötaidetta, tarinoita ja paljon muuta kivaa. Tarkemman ohjelman suunnittelee kerhon ohjaaja, joka kuuntelee myös kerholaisten toiveita. Jokainen kerho onkin osallistujiensa näköinen!

Kuka luontokerhoon voi tulla? Kuka tahansa luonnosta kiinnostunut, kerhon ikäryhmään kuuluva. Kerhot on suunnattu ala-asteikäisille lapsille.

Ketkä luontokerhoja ohjaavat? Kerhoja ohjaavat Luonto-Liiton kerhonohjaajakoulutuksen käyneet, täysi-ikäiset ohjaajat. Monet ohjaajamme ovat esimerkiksi biologian ja tai kasvatusalan opiskelijoita.

Missä ja milloin luontokerhot kokoontuvat? Suurin osa kerhoista kokoontuu koulujen tiloissa alkuiltapäivisin, koulupäivän jälkeen.

Paljonko luontokerho maksaa? Hinta on 25 euroa / lukukausi/ lapsi. Pienituloisille voimme myöntää tapauskohtaisesti alennusta. Vanhempainyhdistysten tai koulujen rahoittamissa kerhoissa hinta voi vaihdella tai ne voivat olla osallistujille maksuttomia. Toivomme kerholaisten liittyvän Luonto-Liiton jäseneksi, jolloin saat alennusta leireistä, ja ennen kaikkea tuet toiminnan järjestämistä lapsille ja nuorille. Jäsenlehdeksi voit valita lasten lehden Siepon tai Nuorten Luonnon.

Pitääkö kerhoon tulijoilla olla aikasempaa luonnonharrastusta tai -tietoa? Ei tarvitse. Kerhoon tullaan iloitsemaan ja oppimaan. Ohjaajan tavoitteena on tutustuttaa lapsia luontoon ilon ja hauskan tekemisen kautta.

Ovatko lapset vakuutettuja luontokerhossa ollessaan? Kyllä. Ohjaaja pitää nimilistaa mahdollisten tapaturmien varalta ja kaikki lapset ovat tapaturmavakuutettuja Luonto-Liiton puolesta kerhoaikana.

Minkälaiset varusteet luontokerhoon tarvitsee? Kerhossa ulkoillaan paljon, joten kannattaa pukeutua sään mukaisesti. Sovittaessa lapset voivat tuoda kotoa esimerkiksi askartelumateriaalia tai siemeniä istutettavaksi. Retkien eväistä ja varusteista ilmoitetaan erikseen.

Tervetuloa mukaan!